Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl

Wil jij anderen graag echt ont- moeten?

image
Ervaring

0
Martin Terwel
Industrieweg, Vaassen, Nederland

Tarief: Gratis
Particulier aanbod/vraag

www.martinterwel.nl

Bekeken: 775 keer

Wil jij anderen graag echt ont- moeten?
Een recept om iedereen te ont-moeten.

Als je iemand mag, zeg je bijvoorbeeld van die persoon: Hij is assertief. Als je hem echter niet moet zeg je van dezelfde karaktertrek vaak: Hij is agressief. Niet de karaktertrek, maar hoe jij diegene ziet, bepaalt hoe jij oordeelt. Dat lijkt me kortzichtig. Daarnaast is het zelfs enigszins hooghartig, want je kent misschien iemands verleden, maar zijn toekomst (oftewel: hoe hij zich dan zal gedragen) is nog in nevelen gehuld.

In taal is het een beetje warrig: Als je iets niet moet, dan mag je het. Als je echter iemand niet moet, dan mag je hem niet. Dat klinkt raar. Gun daarom iedereen het voordeel van de twijfel en oordeel zo positief mogelijk. Iemand anders ont-moeten heeft nog een voordeel, want dat betekent letterlijk dat je die persoon vrij laat en dat werkt bevorderend voor het ongedwongen omgaan met anderen. Ik heb geleerd dat die ongedwongenheid welhaast een voorwaarde is voor een open en eerlijk contact met anderen. Probeer dus iedereen te ont-moeten al was het alleen maar om de doodeenvoudige reden dat iedereen er mag zijn, want anders waren ze er immers niet geweest®®..

Om je enig inzicht te geven in de manier waarop we vaak iemand veroordelen staat hieronder een lijst met uitdrukkingen welke wij gebruiken om dezelfde karaktertrek te benoemen bij mensen die wij als positief dan wel negatief ervaren.

In de kolom onder het kopje: MAG, staat de positieve versie van een karaktertrek. Onder de kop: MOET NIET, staat de negatieve kwalificatie van dezelfde karaktertrek.

MAG-MOET NIET

Assertief-agressief

Vrij-brutaal

Hulpvaardig-bemoeizuchtig

Zelfbewust-arrogant

Nederig-kruiperig

Jeugdig-onvolwassen

Consequent-star

Flexibel-waait met alle winden mee

Vergevingsgezind-heeft geen ruggegraat

Bewust van zijn grenzen-durft niets/bangerik

Gaat zijn eigen gang-eigengereid

Kan gemakkelijk accepteren-is fatalistisch ingesteld

Volgzaam-heeft geen eigen wil

Standvastig-drijft altijd zijn zin door

Ben je geïnteresseerd in meer voorbeelden? Ga dan naar www.martinterwel.nl Een site waarop tevens wekelijks nieuwe gedichten, spreuken, verhalen, overpeinzingen, woordspelingen, originele E-cards, etc. in smakelijk en “geestverruimend” menu te vinden zijn. Daarnaast zijn er beproefde recepten om zelf mee aan de slag te gaan: Een gerecht voor het positief omgaan met tegenslagen en een recept voor jezelf: 89 redenen om jezelf te zijn. Volg Martin op twitter.com/TerwelM

Trefwoorden: ontmoeten

Werkgebied:
Vaassen, Emst, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Apeldoorn, Nijbroek, Teuge, Epe, Hoog Soeren, Oene, Terwolde, Welsum, Vierhouten, Twello, Olst, Ugchelen, Elspeet, Heerde, Deventer, Lieren, Diepenveen, Uddel, Veessen, Steenenkamer, Wilp, Beekbergen, 't Harde, Klarenbeek, Nunspeet, Vorchten, Schalkhaar, Voorst.




GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
Contact opnemen met Martin Terwel
Telefoon is niet verplicht



Berichten / Ervaringen:
Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
Ervaring of bericht delen:



Bericht:
Uw naam
Uw email adres
Lokatie:


Email adres is verplicht en wordt
verborgen op de site.
Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

Copyright 2004 - 2024 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
×