Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl

Heb jij last van verongelijktheid?

image
Ervaring

0
Martin Terwel
Industrieweg, Vaassen, Nederland

Particulier aanbod/vraag

www.martinterwel.nl

Bekeken: 729 keer

Heb jij last van verongelijktheid?
Heb je last van verongelijktheid? Menigeen vergelijkt zich met een ander en kan daardoor op termijn verongelijkt raken. Er zijn een aantal zaken die daarbij een rol spelen:

1. Omdat ieder mens uniek is, is een objectieve vergelijking amper mogelijk.
2. Als jij je vergelijkt met iemand die het bijvoorbeeld beter of slechter heeft dan jij, bepaal jij door je keuze hoe die vergelijking uitpakt.
3. Wie zich vergelijkt met iemand anders kan zich sneller uitgedaagd voelen.
4. Je kunt alleen een facet van jezelf met een ander vergelijken. Het totale plaatje (en dat is nodig voor een eerlijke vergelijking) kunnen wij stervelingen niet overzien.
5. Iedere vergelijking is een momentopname. Mensen en de omstandigheden waarin ze verkeren kunnen veranderen.
6. Een vergelijking zegt iets over het verschil tussen jou en een ander. Niets over jezelf. Bijvoorbeeld: de ene wolkenkrabber is circa tien meter hoger dan de andere, maar dan weet je nog steeds niet hoe hoog ze zijn.
7. Je vergelijking is altijd gebaseerd op het verleden. Hoe iemand zich in de toekomst ontwikkelt en gedraagt, kun je niet weten.
8. Ieder mens op zich is niemand. Als jij de enige mens op aarde zou zijn, ben je immers de langste, maar ook de kortste mens. De wijste, maar ook de domste.
9. Oordelen doe je en kun je alleen na een vergelijking. Wie niet vergelijkt zal ook niet oordelen.
10. Als jij je vergelijkt met anderen, maak jij je in enige mate afhankelijk van anderen. Als jij je bijvoorbeeld vergelijkt met iemand die het moeilijker heeft dan jij, zal dat je wellicht goed doen. Als het hem later echter beter vergaat dan jou, loop je het risico dat jij je om een of andere “duistere” reden minder prettig gaat voelen.

Geïnteresseerd in meer over verongelijktheid? Ga dan naar mijn site www.martinterwel.nl en kijk bij een recept tegen verongelijktheid. Tevens staan daar nog meer recepten op die voor zelfkritische mensen goed te verteren zijn. Daarnaast zijn er wekelijks nieuwe gedichten, spreuken, verhalen, overpeinzingen, woordgrapjes, etc te vinden. Volg Martin op twitter: www.twitter.com/TerwelM.


Trefwoorden: verongelijktheid vergelijken

Werkgebied:
Vaassen, Emst, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Apeldoorn, Nijbroek, Teuge, Epe, Hoog Soeren, Oene, Terwolde, Welsum, Vierhouten, Twello, Olst, Ugchelen, Elspeet, Heerde, Deventer, Lieren, Diepenveen, Uddel, Veessen, Steenenkamer, Wilp, Beekbergen, 't Harde, Klarenbeek, Nunspeet, Vorchten, Schalkhaar, Voorst.




GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
Contact opnemen met Martin Terwel
Telefoon is niet verplicht



Berichten / Ervaringen:
Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
Ervaring of bericht delen:



Bericht:
Uw naam
Uw email adres
Lokatie:


Email adres is verplicht en wordt
verborgen op de site.
Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

Copyright 2004 - 2024 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
×