Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl

Tsjechie : Vakantiehuis Ponedraz * * * met zwembad voor 21 personen in Zuid- Bohemen

image
Ervaring

0
Milan Klapka


Tarief: ab 8, 50 / bed / nacht
Particulier aanbod/vraag

Telefoonnummer
home-xp.be/pensionponedraz

Bekeken: 2164 keer

Tsjechie : Vakantiehuis Ponedraz * * * met zwembad voor 21 personen in Zuid- Bohemen
De onlangs in een hogere standaard gerenoveerde oude boerderij ligt in het pittoreske Zuid-Boheemse dorpje Ponedraz, vlakbij de gelijknamige vijver (140 ha) in het beschermd natuurgebied Trebonsko. Voor de gasten staan er twee zelfstandige appartements ter beschikking (12+9 bedden). Elk appartement heeft een eigen ingerichte keuken, een woonkamer met TV, 2x sanitair met douche (ligbad)+WC en drie slaapkamers (met 2-4 bedden). Het object is geschikt zowel voor familievakantie als voor groepsverblijven. Achterop de vierkanthof hebben de gasten een swimming pool en een pergola met barbecue ter beschikking.
_________________________________________________________


Ligging en route :
Ponedraz is een pittoresk Zuid-Boheems dorpje gelegen aan de gelijknamige vijver (140 ha) in het beschermd natuurgebied Trebonsko – een van de kostbaarste natuurgebieden van Midden-Europa. Er zijn hier dan ook vele beschermde plantensoorten en dieren te zien. Het dorp ligt terzijde van de drukke autowegen en daardoor is absolute rust gegarandeerd. De weinige boerderijen die vooral als vakantiewoningen gebruikt worden, geven de plaats een idyllische en leuke sfeer. U bereikt de plaats via een lokale weg die op de autoweg aansluit welke de stadjes Veseli nad Luznici (8 km) en Lomnice nad Luznici (4km) verbindt.

Accommodatie en service :
Het pand van het vakantiehuis ligt in een rustig deel van het dorp met uitzicht op het landschap. Het was oorspronkelijk een boerderij die recent gerenoveerd werd en met voorzieningen van een hogere levenskwaliteit uitgerust werd waarbij enkele elementen van de oorspronkelijke volksarchitectuur behouden bleven. Onderdeel van het pand is een grote vierkanthof met een zonverwarmde swimming pool (doorsnee 5,5 m). Het object is geschikt zowel voor een rustige familievakantie als voor verblijven van groepen.
Voor de gasten staan er twee absoluut zelfstandige appartementen ter beschikking. Het grotere (appartement A) heeft een capaciteit van tot en met 12 slaapplaatsen. Het bestaat uit een woonkamer met kleurentelevisie en satelietontvangst, een bar afgescheiden door een volledig ingerichte open keuken met zitmogelijkheden en uit drie slaapkamers op de zolderverdieping (1 x 3 bedden, 1 x 4 bedden, 1 x 5 bedden). De vijfbeddenslaapkamer heeft eigen volledig sanitair met douche, voor de drie- en vierbeddenkamer is er een gezamenlijk sanitair met een hoekbad. Op de begane grond staat voor de gasten nog een zelfstandige badkamer ter beschikking met twee WC′s (1 x met urinoir).
Het kleinere appartement (appartement B) heeft een capaciteit van tot en met 9 slaapplaatsen. Het bestaat uit een woonkamer met kleurentelevisie en satelietontvangst, een ingerichte keuken met een door zitplaatsen gescheiden bar en drie slaapkamers (1 x 2 bedden, 1 x 3 bedden, 1 x 4 bedden). De drie- en de vierbeddenslaapkamer liggen op de zolderverdieping en hebben een gezamenlijk compleet sanitair met een badkuip. De tweebeddenkamer ligt op de begane grond en heeft een eigen barriereloze toegang voor gehandicapten direct vanuit het terras. Er hoort een eigen badkamer met douche en zelfstandig WC bij. Deze slaapkamer is uitermate geschikt voor vakantiegangers die moeilijker bewegen en voor oudere mensen. Voor de gasten staat er tevens nog een zelfstandig WC op de begane grond ter beschikking. Warm water in beide appartementen is vanzelfsprekend.
Bij elk appartement hoort in de vierkanthof een eigen veranda en een stenen terras waar men onder een pergola kan gaan zitten die uw privacy garandeert. Voor alle gasten is er een zonverwarmde swimming pool (doorsnee 5,5 m) die op de achterkant van het vierkanthof ligt.
Beide appartementen zijn voor de gasten het hele jaar door ter beschikbaar. Zij zijn stijlvol en toch modern ingericht. ′s Winters wordt het huis verwarmd door middel van een openhaardverwarming met warmeluchtleidingen of door elektrische radiators.

Recreatiemogelijkheden :
Rond Ponedraz ligt een tal van vijvers en onder water gezette zandgroeven. Hier kunnen van alle watersporten beoefend worden en het is ook een paradijs voor de vissers. In de omgeving zijn er heel goed gemarkeerde wandelwegen en fietspaden; de watertoeristen gaan varen op het dichtbijgelegen rivier Luznice. Een kinderspeelplaats en sportterrein ligt 30 m van het pand vandaan. Op een afstand van 100 m van het pand ligt een openluchtzwembad. Ook de meesteisende vakantiegangers zullen met het zwemmen in de zandsteenmeren tevreden zijn die op een afstand van 3 km van het pand liggen. Op een afstand van 200 m is een kruidenier en een restaurant. In het pand zelf is er een tafel voor tafeltennis, bij de vijver Ponedrazsky vijver kunt u een bootje of een waterfiets hurern.

Tips voor uitstapjes :
- de stad Trebon met een slot en een historisch centrum (grote openluchtzwembaden, spa, paardrijden, geschiedenis van het vissen en de visteelt) – 14 km
- het slot Hluboka + jachtslot Ohrada (waterpretpark met glijbaan, golfterrein, tennis, openluchtzwembad Bezdrev, geschiedenis van het vissen en de visteelt, dierentuin) – 20 km
- de stad Jindrichuv Hradec met een kasteel en een historisch centrum (waterpretpark, smalspoor) – 25 km
- de stad Ceske Budejovice met de Zwarte toren, het historisch stadhuis en een oud stadscentrum (cultureel en sociaal centrum van de regio) – 30 km
- de stad Cesky Krumlov met een slot en een historisch centrum (ingeschreven op de UNESCO-monumentenlijst) – 50 km
- de stad Tabor met het kasteel Kotnov en een historisch centrum (geschiedenis van de hussieten, openluchtzwembad Jordán) – 30 km
- het slot Cervena Lhota – 16 km
- het slot Straz nad Nezarkou – 20 km
- Het jachtslot Jemcina (paardrijden mogelijk) – 15 km
- de vijver Rozmberk (grootste vijver in Tsjechië – 480 ha) – 10 km
- en nog veel meer


Prijzen en periodes :
In het vakantiehuis kunnen de kamers zelfstandig gehuurd worden of de hele appartementen. Wij geven in het hoofdseizoen (juli + augustus) de voorkeur aan huurders van hele appartementen. In het hoofdseizoen (juli + augustus) kunnen slechts verblijven van minstens een week met aankomst altijd op zaterdag middag geaccepteerd worden. In het hoofdseizoen (juli + augustus) is de prijs 15,- Euro / bed / nacht (bij het bezetten van het hel appartement 11,- Euro / bed / nacht).
Appartement A (= 12 bedden) = 924,- Euro / appartement / week
Appartement B (= 9 bedden) = 693,- Euro / appartement / week
Bij het afhuren van hele pand (appartement A + appartement B), korting 12 % (= 1.420,- Euro / appartement A + B / week).

In het laagseizoen (behalve Oud en Nieuw) is de prijs 8,50 Euro / bed / nacht. Ook verblijven korter dan een week zijn mogelijk (minstens 2 nachten) en er kunnen ook de afzonderlijke kamers gehuurd worden.
Bij het afhuren van hele pand (appartement A + appartement B), korting 12 % (= 157,- Euro / appartement A + B / nacht).

Prijs voor het verblijf met Oud en Nieuw na 1.900,- Euro.

Bij aankomst wordt een terugbetaalbare borg van 150,- Euro / appartement betaald.

Een huisdier mag slechts meegenomen worden na afspraak met de eigenaar en voor een contractprijs
.




GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
Contact opnemen met Milan Klapka
Telefoon is niet verplicht



Berichten / Ervaringen:
Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
Ervaring of bericht delen:



Bericht:
Uw naam
Uw email adres
Lokatie:


Email adres is verplicht en wordt
verborgen op de site.
Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

Copyright 2004 - 2024 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
×