Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl

Traditionele Thaise massage

image
Ervaring

0
yamamichi
Achterbist, Nijlen, België

Tarief: Duur Kostprijs 60' 45€ 90' 70€ 120' 90€
Bedrijf met KvK 0860542329

Telefoonnummer
www.yamamichi.be

Bekeken: 406 keer

Traditionele Thaise massage
Traditionele Thaise massage

Traditionele Thaise massage heeft zijn wortels die teruggaat tot diep in de geschiedenis. Thaise massage werd meer dan 2500 jaar geleden in India ontwikkeld door Jivaka Kumar Bhaccha, de arts van Boeddha.

Het maakte zijn weg naar Thailand, waar geleidelijk aan de Ayurvedische technieken en principes werden beïnvloed door de traditionele Chinese geneeskunde. Eeuwenlang werd de Thaise massage uitgevoerd door monniken als een onderdeel van de Thaise geneeskunde.

De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Veel van de kennis van de massage ging echter verloren bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad in 1767. Koning Rama III gaf in 1832 de opdracht de overblijfselen van deze traditie vast te leggen in steen. Deze friezen kunnen vandaag nog steeds bewonderd in de tempel van Wat Po in Bangkok.

Wat doet Thaise massage

Deze vorm van "bodywork" bestaat uit een combinatie van reflexologie & drukpuntmassage en is gebaseerd op een systeem van "Sen lines" of energielijnen. Door deze "Sens" stroomt onze levensenergie  (prana - chi) door gans ons ons lichaam. Deze "Sens" kennen grote gelijkenissen met meridianen van de Chinese accupunctuur. Blokkades binnen deze energiestromen kunnen zich manifesteren tot ziekte.

Tradionele Thaise Massage (TTM)

Thaise massage wordt ook wel "Thaise massage" genoemd, omdat de therapeut gebruik maakt van zijn of haar handen, knieën, benen en voeten om je te verplaatsen in een reeks van yoga-achtige posities. De invloed van Yoga is duidelijk te zien in de uitgeoverde stretchposities. Verder zijn er ook overeenkomsten tussen de Thaise "sens" en de Ayurvedische "Nadi's" in yoga. De Thaise Sen "Sumana" loopt langs het midden van het lichaamen bereikt de tong zoals de "Sushumna" in de Yoga filosofie. De ontvanger wordt passief gestretcht zoals in de yoga: meerflexibiliteit & "stillness of mind". Verder is Thaise massage zeer gunstig voor de yogi's om hun lenigheid te verbeteren.

Daarom noemt met Thaise massage ook wel eens al lachend "yoga for lazy people".

Praktisch

De klant ligt volledig gekleed op een mat. Er wordt geen olie gebruikt en de klant wordt gevraagd comfortabele (bij voorkeur katoen) kledij te dragen. De massage bestaat uit diepe, zachte stretches in combinatie met compressietechnieken langs de energielijnen ter verbetering van de beweging en het vrijmaken van de gestagneerde energiestroom. De therapeut gebruikt zowel duimen, handpalmen, onderarmen, elleboog, knieën en voeten en het lichaamsgewicht om tot een diepe release te komen bij de ontvanger. Alle stretches blijven binnen comfortabele grenzen en er wordt rekening gehouden met de aanwezige flexibiliteit bij de ontvanger.

Bij ons kunt u uiteraard NIET terecht voor erotische massages.

 

Voordelen van Thiase massage

  • verlichting van de pijn als gevolg van artritis, RSI, overbelaste spieren 
  • verbetert uw lenigheid bij het beoefenen van Yoga & pilates                          
  • verhoogt de weerstand
  • verbetert de flexibiliteit van gewrichten & spieren
  • verwijdering van toxines in het lichaam
  • meer energie en mentale alertheid 
  • verbetert de bloedcirculatie
  • kalmeert de geest.                         






  • GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
    Contact opnemen met yamamichi
    Telefoon is niet verplicht



    Berichten / Ervaringen:
    Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
    Ervaring of bericht delen:



    Bericht:
    Uw naam
    Uw email adres
    Lokatie:


    Email adres is verplicht en wordt
    verborgen op de site.
    Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

    Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
    Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

    Copyright 2004 - 2024 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
    Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
    ×