Diensten en klussen advertentiesite
Inloggen op Dienst.nl

Hulpverlening bij leerproblemen, gedragsproblemen of binnen de sociaal- emotionele ontwikkeling

imageimageimage
Ervaring

0
E. Bos Orthopedagogiek
Dudokplein 220, Dordrecht, Nederland & Plantageweg 45, Alblasserdam

Tarief: De geboden zorg wordt vergoed vanuit het contract met de gemeente of een PGB.
Bedrijf met KvK 53628942

Telefoonnummer
Facebook
ebos-orthopedagogiek.nl

Bekeken: 3027 keer

Hulpverlening bij leerproblemen, gedragsproblemen of binnen de sociaal- emotionele ontwikkeling
E. Bos Orthopedagogiek is een kleinschalige praktijk voor orthopedagogiek & psychologische hulp, waar u terecht kunt voor al uw hulpvragen betreffende opvoeding, onderwijs, gedrag, intelligentie, ontwikkeling en voor dyslexie - en dyscalculieonderzoek, onafhankelijk advies voor het voortgezet onderwijs, onderwijsleerproblemen en gedragsproblemen. Voor kinderen en jongeren van 6 t-m 21 jaar. Jongeren kunnen ook zichzelf aanmelden, indien ze ouder zijn dan 16 jaar. De praktijk heeft een vestiging in Dordrecht en in Alblasserdam. 


Inleiding:
Een orthopedagoog-generalist (hoofdbehandelaar) is een gedragswetenschapper die u in kunt zetten als er facetten in de ontwikkeling, het gedrag en/ of de opvoeding van uw kind thuis of op school niet naar tevredenheid verlopen. Voelt u kind zich vaak somber, gaat het met tegenzin naar school, haalt het lagere cijfers dan verwacht, heeft het vaak last van hoofdpijn of buikpijn, is het vaak agressief of brutaal of juist vaak te stil, faalangstig en/ of heel druk, dan kunnen daar vele oorzaken aan ten grondslag liggen. Vaak is het lastig om precies uit te zoeken wat er aan de hand is en hoe het kind het beste geholpen kan worden. Het inschakelen van een orthopedagoog is dan een goede optie om verder te komen en de problemen op te lossen.


Werkwijze & onderzoek:
De orthopedagoog-generalist voert onderzoek (en stelt indien van toepassing diagnoses) uit naar de oorzaken van het vertoonde gedrag of leerproblematiek en probeert door middel van begeleiding, training en/ of advies de gevolgen aan te pakken of te veranderen, zodat het kind zich beter gaat voelen of beter gaat presteren. Het onderzoek kan zich richten op de persoonlijkheid van het kind, het gedrag, het intelligentieniveau en/ of de executieve functies. Deze functies houden onder andere verband met plannen, organiseren en het reguleren van gedrag. Alle vormen van onderzoek kunnen apart, maar ook samen plaatsvinden. Dit hangt af van de hulpvraag en wordt van te voren in het intakegesprek besproken. Het onderzoek en de begeleiding kan zowel in de praktijk als op de school van uw zoon of dochter plaatsvinden, zo heeft uw kind geen reistijd.


Soorten onderzoek:

- intelligentieonderzoek voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen

- neuropsychologisch onderzoek (onderzoek naar executieve functies)

- persoonlijkheidsonderzoek (onderzoek naar gedrag en ontwikkeling)

- faalangstonderzoek

- dyslexieonderzoek

- dyscalculieonderzoek


Mogelijke hulpvragen/ problematiek:

- angstklachten, somberheid of depressie

- dyslexie, dyscalculie of andere leerproblematiek

- aandachtstekort, hyperactiviteit (druk gedrag), moeite met concentratie en/ of impulsiviteit

- onvoldoende weerbaarheid, faalangst en/ of een negatief zelfbeeld

- moeite met verwerking echtscheiding

- moeite om mee te komen op school of juist toe aan verrijking

- klachten als hoofdpijn en buikpijn, zonder duidelijke (lichamelijke) oorzaak

- moeite met plannen en/ of organiseren (studievaardigheden)

- moeite met huiswerk

- vermoedens van ADHD, ADD, ODD of autisme spectrum stoornissen

- vermoedens van hoogbegaafdheid

- onvoldoende sociale vaardigheden en/ of brutaal/ agressief gedrag

- moeite met de juiste keuze voor het voortgezet onderwijs

- is mijn kind beter af op het speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs

- hulp bij het aanvragen van een rugzak (leerlinggebonden financiering) of herindicatie

- ieder ander leer - en/ of gedragsprobleem


U kunt voor soortgelijke of andere hulpvragen omtrent opvoeding, ontwikkeling en onderwijs ook bij deze praktijk terecht.


Begeleiding en trainingen:
Naast onderzoek biedt deze praktijk ook de begeleiding van de problematiek aan of trainingen, te denken aan bijvoorbeeld agressieregulatietraining of leren omgaan met faalangst. Er is een training voor kinderen van gescheiden ouders of om meer sociale vaardigheden aan te leren. Als uw kind onvoldoende weerbaar is, kan het "Vriendenprogramma" ingezet worden. Heeft uw kind uit groep 8 moeite met de overstap naar de brugklas, dan bieden we de brugklastraining "Plezier op School" aan. De brugklastraining is een groepstraining. Bij alle overige trainingen en begeleiding wordt in overleg besloten of dit individueel of in een groep plaatsvindt. Beide mogelijkheden zijn bij iedere hulpvraag mogelijk.


Verdere mogelijkheden:
Vanuit deze praktijk wordt samengewerkt met een GZ-psycholoog, zodat er ook psychologische hulp geboden kan worden. Daarnaast kan het voorkomen, dat een kind na bijvoorbeeld een traumatische ervaring lastig over deze ervaring(en) kan praten, in deze gevallen wordt er een speltherapeut ingezet.


Doelgroep en regio:
E. Bos Orthopedagogiek biedt ondersteuning, onderzoek, begeleiding, trainingen, advies aan ouder(s)/ verzorger(s) aan voor kinderen en jongeren van 6 jaar t/m 23 jaar. Daarnaast kunt u ook terecht voor een onafhankelijk advies voor het voortgezet onderwijs. Voor zowel kinderen van de basisschool, als het voortgezet onderwijs en jongvolwassen kan er hulp of ondersteuning worden geboden. Kinderen tot 16 jaar kunnen worden aangeboden door hun ouder(s)/ verzorger(s) of door school. Jongeren vanaf 16 jaar mogen zichzelf aanmelden. De werkzaamheden kunnen plaatsvinden in de regio's Dordrecht/ Drechtsteden, Breda en Rotterdam en omstreken.


Trefwoorden: orthopedagoog, orthopedagogiek, intelligentie, opvoeding, opvoedingsondersteuning, gedragsproblemen, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, ADHD, ODD, ADD, autisme, faalangst, advies voortgezet onderwijs, intelligentieonderzoek, persoonlijkheidsonderzoek, onderwijs, concentratie, Dordrecht, Drechtsteden, Rotterdam, Breda


Werkgebied:
Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Oud Alblas, Wijngaarden, Hendrik-Ido-Ambacht, s-Gravendeel, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Ridderkerk, Bleskensgraaf Ca, Puttershoek, Mookhoek, Lage Zwaluwe, Nieuw Lekkerland, Heerjansdam, Molenaarsgraaf, Kinderdijk, Maasdam, Brandwijk, Krimpen aan de Lek, Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Werkendam, Moerdijk, Lekkerkerk, Strijen, Strijensas, Giessenburg, Barendrecht, Streefkerk, Ottoland, Krimpen aan den IJssel, Nieuwendijk, Schelluinen, Hank, Geertruidenberg, Made, Rotterdam, Zevenbergschen Hoek, Bergambacht, Groot-Ammers, Ammerstol, Wagenberg, Mijnsheerenland, Ouderkerk aan den IJssel, Gorinchem, Capelle aan den IJssel, Raamsdonksveer, Oosterhout, Berkenwoude, Sleeuwijk, Goudriaan, Den Hout, Hoornaar, Heinenoord, Westmaas, Almkerk, Rhoon, Langeweg, Terheijden, Nieuwpoort, Raamsdonk, Dussen, Noordeloos, Klaaswaal, Schoonhoven, Zevenbergen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Stolwijk, Uitwijk, Waal, Woudrichem, Numansdorp, Vlist, Waardhuizen, Oosteind, Rijswijk, Klundert, Langerak, Gouderak, Oud-Beijerland, Breda, Arkel, Dalem, Spijk, Waspik, Hoogblokland, Giessen, Moordrecht, Meeuwen, Rotterdam Albrandswaard, Babylonienbroek, Gouda, Prinsenbeek, 's-Gravenmoer, Nieuwland, Teteringen, Poortugaal, Willemstad, Andel, Ameide, Meerkerk, Sprang-Capelle, Poederoijen, Vuren, Dongen, Oudemolen, Polsbroek, Kedichem, Tienhoven Zh.
GRATIS ADVERTENTIE PLAATSEN? KLIK HIER
Contact opnemen met E. Bos Orthopedagogiek
Telefoon is niet verplichtBerichten / Ervaringen:
Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
Ervaring of bericht delen:Bericht:
Uw naam
Uw email adres
Lokatie:


Email adres is verplicht en wordt
verborgen op de site.
Dienst.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. X SLUITEN

Dienst.nl is niet aansprakelijk voor eventuele (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties en/of reacties
Voorwaarden | Sitemap | Linkpartners | Rijksoverheid: Dienstverlening aan huis

Copyright 2004 - 2024 Dienst.nl - Eerste & grootste specifieke diensten en klussen advertentiesite
Dienst.nl | KvK: 60112077 | BTW: NL126170526B01
×
imageimageimage